Javascript ile Google Adsense kodunu geciktirmek

Google Adsense javascript kodu artık websitenizi yavaşlatamayacak. Küçük bir javascript fonksiyonu ile Google Adsense veya farklı kod öbeklerini nasıl geciktirebileceğinizi öğrenin.

Devamını oku Yorum Yok

Whatsapp meselesi. Güvende değil miyiz?

4 Ocak 2021 tarihi itibarıyla Whatsapp gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gideceğini duyurdu. Haliyle Whatsapp uygulamasını kullanan ve kullanmak zorunda olan birçok kullanıcı bu sözleşmeyi mecburi olarak kabul etmek zorunda kaldı. Yeni sözleşme ile birlikte kullanıcı verilerine dair yapılan değişiklikler çok ciddi bir kesimin hatta siyasetçilerin bile gündemi haline geldi. Peki neydi bu kadar tepki çeken değişiklikler?

Devamını oku

Facebook Chat eklentisini Javascript koduyla geciktirmek

Facebook Chat Eklentisini Javascript ile geciktirmek

Facebook Chat eklentisi, ziyaretçilerine Facebook Messenger üzerinden hizmet sunmak isteyen geliştiriciler ve eticaret sayfaları için bire bir. Facebook Chat eklentisi, direkt olarak Facebook Sayfa yöneticisi üzerinden eklenebildiği gibi Facebook Developer üzerinden App oluşturarak da kullanılabiliyor.

Devamını oku Yorum Yok

Google Web Stories nedir? Nasıl kullanılır

Google Web Stories nedir Nasil kullanilir

Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı ve yakın geçmişte aylık 800 milyon kişi tarafından erişilen web hikayelerine kısaca bir bakmak istedim. Henüz Google Web Stories ile tanışmayan geliştiriciler için bir rehber olsun hem de konunun trafik boyutuna katkısını birlikte inceleyelim.

Devamını oku Yorum Yok

Doğru h etiketi kullanım kriterleri

Dogru h etiketi kullanim kriterleri

H etiketi yani heading tags, bizim dilimiz ile başlık etiketleri çok fazla geliştirici tarafından yanlış uygulanıyor. H etiketini yine bir çok kullanıcı sadece yazı karakterlerini büyütüp küçültmek için kullanarak, web sitesinin ve içeriğin genel itibarına ciddi zararlar veriyor. Bu yazı ile birlikte, h etiketinin doğru kullanımına, kullanım kriterlerine ve Google yönergelerine yakında bir bakış atıp, derinlemesine inceleyeceğiz.

Devamını oku Yorum Yok

Eticaret seo çalışması nasıl yapılmalıdır?

E-ticaret sitesinin seo çalışması nasıl yapılır

Eticaret web siteleri arama motoru optimizasyonlarında her hangi bir web sitesinden çok daha fazla avantaja sahiptir. Yanlış okumuyorsunuz, çok daha fazla avantaja sahiptir. Ancak çok daha fazla emek ve zaman istemektedir.

Devamını oku Yorum Yok

Image tag - Görsel için seo ve WebP

Image tag Gorsel etiketler seo icin neden onemlidir

Bir web sitesinin arama motoru optimizasyonu yapılırken atlanmaması gereken konulardan bir tanesi de görsel optimizasyonlardır. Görsel optimizasyonu son derece kolaydır ve doğru ayarlandıktan sonra bir daha yeniden optimize edilmesine gerek yoktur. Görsel optimizasyonu yapılırken üç farklı dikkat edilmesi gereken nokta vardır. Bunlardan bir tanesi görselin alt etiketi, bir tanesi görselin adı, diğeri ise görselin sıkıştırılmasıdır.

Devamını oku Yorum Yok

Websitesi kurulumundan sonra yapılacaklar listesi

Websitesi kurulumundan sonra yapilacaklar listesi

Kim korkar metriklerden :) Bir websitesi kurdunuz veya şirketiniz için websitenizin kurulumunu yaptırdınız. Genellikle paket satın alımlarda web yöneticiniz bu metrikleri sizin için kurar, kim bilir belkide işinizin olmayacağını düşünerek bu kurulumları yapmaz, emin olamadım, kurar mı? Neyse konumuz bu ölçme ve değerlendirmelerin nasıl ve hangi adreslerden yapılacağı ile ilgili. Hadi başlayalım.

Devamını oku Yorum Yok

Metadata - meta etiketleri nedir? Metadata ve OpenGraph

Metadata meta etiketleri nedir Metadata ornekleri

Meta etiketleri <meta>; bir html dökümanının metadata yani meta bilgilerini tanımlar. Tarayıcılarda yani kullanıcılar tarafından görüntülenemez ancak arama motorları ve yazılım dili işleyicileri için arka planda çalışır. <meta> etiketi daima <head></head> etiketleri arasında kullanılır ve html dökümanının arama kelimesi (keywords), karakter tipi (charset), sayfa bilgisi, yazar bilgisi gibi bilgileri taşır.

Devamını oku Yorum Yok

Yazı ve sayfalarda başlık (title) kullanımının önemi

Baslik kullanimi nasil olmalidir title etiketi

Nasıl ki her insanın ismi kendine özeldir, sayfa ve yazı başlıkları da kendilerine özgü olmalıdır. Arama motorlarının taramaları sonucunda aynı olan yazı ve sayfa başlıkları duplicate (Kopya içerik) içerik olarak algılanabilir ve bu durumda sayfalar veya yazılar arama sonuçlarından çıkartılabilir. Bunu engellemek için sayfaların ve yazıların başlıkları benzersiz olarak oluşturulması önemlidir.

Devamını oku Yorum Yok

Robots.txt nedir? Doğru robot.txt kullanımı ve kullanım örnekleri

Robots txt nedir dogru robots txt kullanimlari

Robots.txt nedir?

Arama motorları, web sitesini taramak için kendi tarama botlarını (Crawlers, Spiders) kullanırlar. Tüm tarama botları tarama işlemine başlamadan önce robots.txt dosyasındaki yönergelere göre hareket eder (Kötü yazılım için üretilen botlar, bu yönergeleri yok sayabilir. Ayrıca arama motoru botlarıda yönergeleri yok sayabilir. Arama motorlarının tamamen web sayfanızın taranmamasını için kullanılması gereken yönergeyi yazının devamında paylaşıyorum.). Robots.txt dosyası en basit haliyle, arama motorları botlarına web sitenizdeki hangi sayfaları, yazıları, görselleri ve barındırma hizmetinizin içerisindeki hangi klasörleri tarayıp taramayacağını belirttiğiniz alandır.

Devamını oku Yorum Yok

SEO nedir, seo nasıl yapılır? En kapsamlı seo kılavuzu

Seo nedir nasil yapilir en kapsamli seo kilavuzu

SEO (Search Engine Optimization) Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu; en basit haliyle web sitesinin arama motorları tarafından doğru olarak tanımlanması için yapılan işlemlerin bütünüdür. İç optimizasyon ve dış optimizasyon olarak iki temel kategoride ele alınabilir. Kendi çalışmalarımda kullandığım ve önerdiğim T-Shape SEO uygulamalarında, backlink çalışmaları iç ve dış seo'dan ayrı olarak ele alınmaktadır.

Devamını oku Yorum Yok